Opel Haeck Drongen omzeilt moeilijke klip

De Drongense Opelploeg trok op vrijdag 13 januari naar KBC Kortemark, dat op de vijfde plaats gerangschikt stond en de ambitie heeft om op het einde van het seizoen een play-off ticket te bemachtigen.

De bezoekers namen van bij de start het initiatief en dat resulteerde al snel in twee corners langs Lenn D’haene en Maxime Maes. Kortemark zette daar een strak schot van Yannick Dekeyzer tegenover, maar Kevin Roeland bracht redding. Na onderschepping ging Maxime Maes zijn kans van ver naar het lege Kortemarkse doel, maar zijn bal belandde op de lat. Even later kwamen de bezoekers op voorsprong na een knappe driehoek Kevin Roeland – Inaki Van Der Cruyssen – Lenn D’haene (0-1). De thuisploeg reageerde, terug langs Dekeyzer, wiens schot voorlangs ging.

In het begin van de tweede set leidde Drongens balverlies tot de 1-1. Het was Yannick Dekeyzer die van ver de bal in het Drongense mandje deponeerde. Maar lang bleef de stand niet gelijk, want op een laag schot van Lenn D’haene bracht Inaki Van Der Cruyssen met een sublieme deviatie de 1-2 op het bord. De thuisploeg liet zich niet onbesuisd en hun aanvalspogingen leverden via Labarque, Dutoit en Malfait 3 corners op. Tussendoor was een knap teruggekeerde Van Der Cruyssen nodig om de 2-2 langs Dutoit te vermijden. Maar ook Drongen bleef voor de nodige pressie zorgen en een puik schot van Maxime Maes werd even puik gered door Stephen Malfait, met ook de derde corner voor Drongen op het bord. Ruststand halfweg: 1-2.

Na de kampwissel zagen we een knappe inspeelpas van Dekeyzer naar Roy Labarque die naast besloot. Diezelfde Labarque zorgde even later voor de vierde corner van de thuisploeg en met de cornerbal wist het duo Glenn Delacluse – Stephen Malfait wel raad (2-2). Daarna pakten beide goalies elk uit met een prachtige redding. Roeland op een knal van Dekeyzer en Malfait op een listig balletje in de korte hoek van D’haene. Maar Drongen sloot de derde periode toch af met een voorsprong. Inaki Van Der Cruyssen zette een snelle Drongense aanval op en bediende Maxime Maes die met een knappe beweging de thuisverdediging het nakijken gaf (2-3).

Op een poging van ver van Ilyas El Malqui ging de bal naast het lege Kortemarkse doel. Drongen leek te controleren, maar Roy Labarque dacht daar anders over. Hij schoot in de draai heel mooi de 3-3 tegen de Drongense netten. Maar in de eerstvolgende minuut bezorgde Kevin Roeland Drongen de vierde corner. De schepcorner werd afgewerkt door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (3-4). En even later leidde een enig mooie combinatie El Malqui – Van Der Cruyssen – D’haene en terug Van Der Cruyssen tot de 3-5. De thuisploeg probeerde het nog met schoten uit de tweede lijn en dat leverde een minuut voor tijd nog de vierde corner op. Het duo Delacluse – Malfait had opnieuw geen moeite met de cornerbal (4-5, meteen ook de eindstand).

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”