Drongen en Maldegem houden elkaar in evenwicht

De competitiewedstrijd Opel Haeck Drongen – AZ’77 Maldegem moest normaliter plaatsvinden op vrijdag 18 februari, maar toen was de storm Eunice spelbreker. Gelukkig kon de inhaalmatch al op vrijdag 4 maart geplaatst worden.

De wedstrijd begon al direct met een Drongense combinatie Ilias El Malqui – Lenn D’haene, gered door goalie Arne De Smet. Het Maldegemse antwoord kwam er ook onmiddellijk. Miroslav Peric noopte Kevin Roeland tot een redding met corner tot gevolg. Daarna was het weer de beurt aan Arne De Smet die alert stond te keepen op schoten en pogingen van achtereenvolgens Kevin Roeland, Nicolas Van Peteghem en Ilias El Malqui. Aan de overzijde tikte Peric rakelings naast op voorzet van Savat. Toch had de bezoekende keeper het meeste werk en hield hij met een dubbele puike redding Roeland en El Malqui van de openingstreffer.

Drongen had het meeste balbezit en zette de meeste aanvalsgolven op maar de Maldegemse defensie bleef overeind. Ilias El Malqui trof eerst het zijnet en daarna vond hij weer de Smet op zijn weg. Mica Meeuw en Lenn D’haene bezorgden de thuisploeg de derde en vierde corner en de schepcorner werd omgezet door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (1-0). Maar lang duurde deze voorsprong niet. Met een knappe diepe bal van Arne De Smet, verstandige teruglegger van Gheeraerdijns en afwerking van Donkor stonden de bordjes 1-1 gelijk. Daarna kwam Drongen weer op voorsprong. Op pas van Lenn D’haene had Mica Meeuw voor doel een goochelnummertje in petto om na drie balcontroles met de bal van de grond in de draai met een volley binnen te trappen (2-1). Ilias El Malqui en Mica Meeuw (na knappe voorbereidende actie van Alandson Da Silva) bezorgden Drongen snel weer twee corners op het scorebord. Toch ging men rusten met een 2-2 stand. Jonas Van Landschoot bediende Miroslav Peric die de bordjes weer in evenwicht bracht.

De thuisploeg ging verder met aanvallende intenties. Een mooie driehoek Van Der Cruyssen – Da Silva – Meeuw werd op de lijn gered (3e corner) en even later werd een schot van Lenn D’haene ook in corner verwerkt, waardoor de maat vol was. De nieuwe schepcorner van het duo Roeland – Van Der Cruyssen werd terug feilloos omgezet (3-2). Maar opnieuw hield de Drongense voorsprong niet lang stand. Keanu Van Renterghem kogelde een vrijschop (lichtjes afgeweken via het Drongense muurtje) staalhard in doel (3-3). Een knappe Drongense driehoek Van Peteghem – El Malqui – Roeland zoefde maar nipt naast de paal. Maar hoge Drongense pressing leidde tot Maldegems balverlies. Ilias El Malqui onderschepte de bal en serveerde de mee opgerukte Lenn D’haene de 4-3.

In de slotact moest Kevin Roeland redding brengen op een poging van Peric (3e corner). Drongen zette daar meteen ook twee corners tegenover langs Lenn D’haene en Ilias El Malqui. Maar de bezoekers hadden via Keanu Van Renterghem hun vierde corner beet en het duo Savat – Van Renterghem had geen moeite met de schepcorner (4-4). Meer zelfs de bezoekers kwamen voor het eerst op voorsprong met een knap gedraaide bal van Jonas Van Landschoot in de verste hoek (4-5). Drongen trok nu nog meer alle offensieve registers open maar Mica Meeuw vond tweemaal de sterk keepende Arne De Smet op zijn weg. De bezoekers gingen hun kans met pogingen van ver naar het lege Drongense doel maar de goede richting ontbrak. Op een Maldegemse counter van Donkor en Peric miste deze laatste een open kans en kwam Drongen goed weg. Nadat Mica Meeuw en Lenn D’haene terug De Smet niet konden verschalken, stond even later wel de gelijkmaker op het bord. Met een knap uitgespeelde driehoek Van Peteghem - El Malqui - D’haene was de 5-5 een feit. In de laatste minuut had de thuisploeg bijna de winninggoal te pakken maar de poging van Ilias El Malqui spatte uiteen op de paal. Eindstand: 5-5, een logische en eerlijke puntendeling.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -